Прекинута сједница Скупштине града: Пословна зона у Рамићима посвађала одборнике

Јелена Танацковић
Foto: А.Чавић

БАЊАЛУКА - Сједница Скупштине града данас је прекинута јер одборници нису подржали дневни ред иако је већина од 58 тачака дневног реда прошла процедуру, док су одређене тачке, које су накнадно додате, изазвале велику пажњу.

На расправи је требало да се нађе и рјешење о именовању директора Туристичке организације града, те приједлог одлуке о утврђивању пореске стопе за опорезивање непокретности на подручју града, регулациони планови и кадровска питања.

Предсједник Скупштине града Младен Илић рекао је новинарима да се на дневном реду није налазила тачка која се односи на именовање управних одбора градских предузећа.

- Одбијена је иницијатива градоначелника да се именовање чланова управних одбора врати у скупштинску процедуру. Предузећа су ушла у озбиљан проблем функционисања и управни одбори не могу да разматрају и усвајају тачке како би пословали у наредном периоду, а они не могу да функционишу без градске администрације - рекао је Илић.

Он је навео да је Скупштина ово препознала као вид блокаде градоначелника ка градским институцијама.

Праву буру на актуелном часу изазвала је тачка која се односи на Пословну зону Рамићи, а која би требало да омогући долазак инвеститора из Италије у Бањалуку.

Градоначелник Драшко Станивуковић истакао је да се ради "о злочиначкој политици према народу због неусвајања регулационих планова".

- Одгађање дневног реда је недопустиво и неиздрживо. Монструозно је ово што је учињено, не желе да разматрају по хитном поступку тачке које ће запослити људе и донијети приход већи од 80 милиона годишње - нагласио је Станивуковић.

Истакао је да се никада у историји није десило да процедуре, које су везане за отварање радних мјеста, буду закочене.

- Њих су збуниле додатне тачке дневног реда, а пролонгирали су ову сједницу - рекао је Станивуковић.

Одборник Покрета "Бањалука зове" Саша Лазић Медо рекао је да политичко препуцавање не би требало да иде преко леђа грађана.

- Ове одлуке су неопходне и о њима треба да се расправља. Пуно је улица и пројеката које је потребно радити и реализовати. Апсурд је да водимо дилему о документацији и дозволама гдје би требало да се запосли 300 радника - рекао је Лазић.

Колегијум

О новом дневном реду одлучиће Колегијум Скупштине града, чија је сједница заказана за сутра у 10 часова.

- Надам се да ћемо усвојити нови дневни ред и да ће сједница бити одржана идуће седмице - казао је Младен Илић.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана