Сједница Скупштине града 13. јула, на дневном реду 81 тачка

Срна
Сједница Скупштине града 13. јула, на дневном реду 81 тачка

БАЊАЛУКА - Сједница Скупштине града Бањалука биће одржана 13. јула, а на дневном реду је 81 тачка, међу којима и регулациони планови, одлучено је на данашњој сједници Колегијума градског парламента.

Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић рекао је да се за наредбу сједницу „накупио приличан број материјала, као што су регулациони планови и простори који се дају у закуп“. 

Илић је рекао да је ово посљедње засједање градског парламента пред љетну паузу. 

- Почетком септембра заказаћемо нову сједницу Колегијума и вјерујем да ће бити доста обимна с обзиром на то да ће се сакупити материјала током јула и августа - навео је Илић. 

Он је оцијенио да се до сада радило добрим тепмпом и да је, уз редовне, било и више ванредних сједница. 

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да је градска администрација опредијељена да истраје на одлуци о одређивању простора за одржавање јавних скупова. 

Станивуковић је рекао да је на дневном реду више регулационих планова, те одлука о продужењу закупа под посебним условима за више удружења, као једна врста подршке. 

- Иде и нова одлука о додјели пословних простора под посебним условима за она правна лица, републичке установе, које имају велике буџете. Сматрамо да није фер да они са великим буџетима плаћају закуп са 90 одсто попуста - навео је Станивуковић. 

На наредном засједању наћи ће се и приједлог одлуке о преносу власништва новоизграђене дворане у насељу Страчевица на управљање Спортском центру „Борик“ како би била у потпуној функцији током љета. 

Пред одборницима ће се наћи и извјештаји о комуналној потрошњи, грађењу и уређењу земљишта за прошлу годину, извјештаји о раду у 2020. години и планови рада установа Центра за предшколско вапситање и образовање и Спортског центра „Борик“. 
На дневни ред поново је предложена одлука о одређивању простора за одржавање јавних скупова. 

Сједница ће бити одржана у сали Скупштине града са почетком у 9.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана