Сједница скупштине града 12. фебруара

Срна
Сједница скупштине града 12. фебруара

БАЊАЛУКА - На сједници Скупштине града Бањалука, заказаној за 12. фебруар, наћи ће се и измјена дијела регулационог плана централне градске зоне, како би била уцртана побједничка рјешења са међународног конкурса за нови изглед градског језгра, саопштено је данас након Колегијума бањалучког парламента.

Уз овај, одборници ће разматрати још 33 тачке дневног реда, а међу њима и измјену регулационог плана за локацију будућег научно-технолошког парка у Бањалуци, што је први процедурални корак у правцу изградње овог парка.

Предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић подсјетио је да је градоначелник Бањалуке Игор Радојичић раније најавио оснивање овог парка гдје ће сви они који желе да покрену властити посао, посебно у области информационих технологија, добити ту прилику.

Замјеник градоначелника Бањалуке Срђан Амиџић рекао је да ће на сједници бити више одлука о додјели пословних простора под посебним условима за више удружења и организација.

Амиџић је рекао да ће осим тога, пољопривредницима на лицитацијама бити понуђено и пољопривредно земљиште како би започели или проширили своју производњу.

"Приједлог одлуке о расписивању овог позива наћи ће се на дневном реду фебруарске сједнице", рекао је Амиџић.

Колегјиум је данас донио одлуку о расписивању позива за додјелу акредитација за присуствовање сједницама радних тијела, за укупно 13 комисија и савјета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана