Сједница о „Аквани“ одгођена, одборници се не осјећају безбједно

Јасмина Салопек
Сједница о „Аквани“ одгођена, одборници се не осјећају безбједно

БАЊАЛУКА – Ванредна сједница Скупштине града Бањалука на чијем дневном реду је стање у предузећу "Аквана” одгођена је јер се посланци не осјећају безбједно.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић је пред почетак сједнице у Градску управу увео грађане који су протестовали и који су псовали и извиждали одборнике који су пролазили поред њих док су ишли у скупштинску салу.

Станивуковић им се претходно обратио и саопштио да ће због, како је рекао, нерада Скупштине града, руководству и одборницима бити ускраћене плате.

Он је додао да ће предсједнику Скупштине града Љуби Нинковићу кабинет бити измјештен из зграде Градске управе и одузет службени аутомобил.

Бивши члан ПДП-а Никола Новаковић поднио је данас Специјалном јавном тужилаштву у Бањалуци кривичну пријаву против градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића због сумње да је злоупотријебио јавне установе, а највише Јавно предузећа "Аквана".

Новаковић је Срни рекао да је то друга кривична пријава коју подносу против Станивуковића.

-Пријава је у вези са злоупотребом и трговином утицајем у предизборној кампањи 2022. године. Ради се о злоупотреби јавних установа, понајвише Јавног предузећа „Аквана" . рекао је Новаковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана