Сједница коју је заказао Станивуковић није одржана због недостатка кворума

Катарина Шапоња
Foto: Катарина Шапоња

БАЊАЛУКА - Редовна сједница Скупштине града, коју је у складу са Пословником Скупштине Града јуче заказао градоначелник Драшко Станивуковић, није одржана.

Разлог томе је што се, као што су већ раније најавили предсједник Скупштине љубо Нинковић и одборници СНСДа и коалиције, нису појавили. 

Није било предсједавајућег, као ни довољно одборника да би се изабрало руководство и усвојио дневни ред.

- Уложили смо све наше могућности да имамо сједницу Скупштине града, али није се појавио довољан број одборника - рекао је Станивуковић, те додао да није било ни 11 њих.

Како наводи градоначелник, дао је све што је у његовој могућности, чак је и заказао ову сједницу у складу са пословником. 

- Предсједник скупштине скакуће по цијевима умјесто да скакуће по својој столици и ради свој посао - рекао је он и додао да не постоји разлог да се одборници не појаве на овој сједници.

Према његовим ријечима, поново ће заказати сједницу са овим тачкама дневног реда.

- На сједницу не долазе нерадници, кукавице и они који бјеже од одговорности. Сакрију се у мишију рупу и чекају да дан прође - казао је он, те позвао све одборнике да се појаве на новој сједници Скупштине града и гласају за све битне тачке дневног реда.

- Зашто грађани не би имали бесплатне плацеве, воду, колектор, али и нерадну недјељу, остаћу истрајан у овој борби -  закључио је Станивуковић.

Одборница Народног фронта, Дијана Јешић, истакла је своје незадовољство због неодржавања сједнице, јер мисли да  су многе тачке дневног реда биле битне.

- Не могу да се не запитам зашто се ребаланс буџета за 2024. годину није нашао на тачкама дневног реда, ни на овој ни претходним сједницама - навела је Јешићева.

Како каже, кроз ребаланс могу да рјешавају питање изједначавања субвенција приватних и јавних вртића као и проблем водоснабдијевања.

- Оптужујем и предсједника Скупштине што се не заказују сједнице - истакла је она, те додала да очекује да се одржи бар још једна редовна сједница Скупштине града.

Предсједник скупштине Љубо Нинковић рекао је да сједница није заказана у складу са пословником, те како је ово био још један пропали пројекат Драшка Станивуковића.

- На сједницу Скупштине је дошло само осам одборника - рекао је Нинковић и додао да у приједлогу одлуке за кредитно задужење од 10 милиона КМ пише да ће бити искориштено за финансирање капиталне инвестиције воде,

- Нигдје није наведено о којим насељима се ради, као ни да ли су то системи који су тренутно у проблему попут Драгочаја, Рамића и Мишиног Хана - појаснио је Нинковић.
Према његовим ријечима, они желе овим кредитом испеглати своје дугове, а не ријешити тренутне проблеме. 

- Грађанима је свјесно извршена редукција воде, да би они ријешили свој лоповлук са ових 10 милиона КМ - рекао је он.

Како додаје, што се тиче заказивања сједнице Скупштине града консултоваће се са одборницима.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана