Сједница бањалучке скупштине 29. јуна, нерадна недјеља опет није на дневном реду

Јелена Танацковић
Сједница бањалучке скупштине 29. јуна, нерадна недјеља опет није на дневном реду

БАЊАЛУКА - Наредна сједница Скупштине града Бањалука заказана је за 29. јун са почетком у девет часова, а са дневног реда скинуте су одлуке о увођењу нерадне недјеље и ребалансу буџета града, као и приједлог одлуке о одобравању средстава субвенције привредном друштву "Еко топлане", одлучио је данас колегијум Скупштине града Бањалука.

На скупштинском колегијуму нису били присутни градоначелник Драшко Станивуковић и предсједник Скупштине града Младен Илић.

Са предложеног дневног реда скупштински колегијум је скинуо тачке међу којима су ребаланс буџета града, одлука о нерадној недјељи, одлука о одобравању субвенција "Еко топланама", као и сет регулационих планова, док ће одборници расправљати о изградњи градског највећег парка.

Потпредсједник Скупштине града Саша Чудић истакао је да је идеја о нерадној недјељи добра одлука.

- Она има своје предности, али требао се наћи нацрт одлуке, како би јавност, запослени и послодавци имали више информација. Немамо податке о финансијским ефектима за буџет града Бањалука - рекао је Чудић.

Градски менаџер Бојан Кресојевић казао је да све што је било битно на овој сједници није прошло.

- Не постоји политички консензус, није ми јасно какав треба да постоји за боље гријање у Бањалуци. Све, што је важно за Бањалуку, одбијено је - рекао је Кресојевић.

Додао је да одборници Скупштине града неће да дозволе економски и друштвени развој града.

- Ребаланс буџета који је усвојен 2021. године без СНСД-а дао је Бањалуци нови изглед. Њихов циљ је да опстришу и да се праве невјешти за све добро што предложимо - нагласио је Кресојевић.

Одборник покрета "Бањалука зове" Саша Лазић Медо истиче да је најновији тренд да се тачке обарају на колегијуму, док се раније то дешавало на Скупштини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана