Ситуација на подручју Бањалуке под контролом, очекује се формирање сњежног покривача

Срна
Foto: С. Ћуковић

БАЊАЛУКА - На подручју Бањалуке забиљежене су падавине већег интензитета, те се очекује и формирање сњежног покривача, али је ситуација под контролом, речено је данас након сједнице градског Штаба за ванредне ситуације.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић истиче да грађани немају разлога за узнемиреност иако је дошло до пораста нивоа ријеке Врбас за метар, јер се то контролише преко Хидроцентрале "Бочац", мањим или већим испуштањем накупљене воде.

"Грађани у појединим градским насељима били су узнемирени синоћ између 20.00 часова и 3.00 часа послије поноћи јер је дошло до повећаног водостаја, али ми то успешно контролишемо. Киша је прешла у снијег и ти водостаји су се смањили", рекао је Станивуковић новинарима.

Он је напоменуо и да су градске службе прочистиле кључне канале на критичним тачкама, те да до сада није било изливања.

"Прати се стање у Пискавици, Мишином Хану и Драгочају, као и у Лазареву и Залужанима гдје је раније било проблема са поплавама", рекао је Станивуковић.

Говорећи о штетама које је проузроковао олујни вјетар, Станивуковић је навео да је дошло до оштећења на фасади Дома здравља у Стричићима и да ће то бити санирано.

Он је напоменуо и да су зимске службе у приправности у пуном капацитету, јер се очекује формирање сњежног покривача од пет до 15 центиметара у градском подручју, док се у вишим предјелима града, као што је плато Мањаче, те насеља Старчевица и Понир, очекује снијег и до 50 центиметара.

Станивуковић је навео и да је на сједници Штаба било ријечи и о раду Дома здравља, те да је на подручју Бањалуке забиљежен велики број пацијената са респираторним инфекцијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана