Сезонске линије ка приморју од данас

Данијела Стоканић
Сезонске линије ка приморју од данас

Бањалука - Свакодневне аутобуске линије према Јадранском мору кренуће од данас, тако да ће сви они који желе да годишњи одмор проведу на приморју или пословно путују на Јадран имати на располагању велики избор линија и дестинација.

Руководилац Аутобуске станице Наташа Лаушевић истиче да  су аутобуси за Црну Гору најчешће максимално пуни, мада не мањка ни путника за Хрватску.

- Бањалука је добро повезана са приморјем. Цијена карата за све дестинације у односу на прошлу годину остаће иста. Најскупља карта је за Црну Гору, у једном правцу креће се око 50 КМ, док је повратна за 30 марака више - рекла је Лаушевићева.

Додала је да су карте за Хрватску нешто јефтиније.

- Рецимо, путници за превоз до Макарске треба да издвоје 44 марке, док је повратна карта око 70 марака - нагласила је Лаушевићева.

Према њеним ријечима, путници неће имати потребе за резервацијом карата до 15. јула.

- Већ од половине јула очекујем велике гужве и добро би било када би путници бар дан раније резервисали своје карте. Такође, сви аутобуси који ће саобраћати према Јадрану и назад су високог квалитета, са великим акцентом на безбједности и удобности путника - нагласила је Лаушевићева.

У агенцији "Бочац-турс" истичу да већ годинама у вечерњим часовима возе ка хрватском и црногорском приморју.

- Из године у годину интересовање путника за ове дестинације полако опада, јер се многи одлучују за  иностранство, попут Турске, Египта, Туниса, Грчке… - казали су у овој агенцији.

Бањалучанин Јовица Милојевић каже да годинама са дјевојком на море иде аутобусом.

- Много је јефтиније да идемо аутобусом до Сплита него аутомобилом, јер би трошкове бензина платио много више. Има ту и других предности, не морам да будем концентрисан на вожњу већ могу да разгледам околину и у најбољој варијанти спавам - рекао је Милојевић.

С друге стране, Урош Јанковић истиче да за његову четворочлану породицу пут до Будванске ривијере не би коштао ни 300 марака.

- Цијеним удобност аутобуса и превозничке услуге, али јефтиније ми је да својим аутомобилом идем на море. Толико новца нећу потрошити за бензин. У сваком случају, добро је да је град свакодневно повезан са морем, па ко може и жели, има чиме да путује на Јадран - рекао је Јанковић.

Иностранство

Из Бањалуке нема директних линија за Грчку, Турску, Бугарску и још неке туристичке дестинације. Уколико се  одлуче да љетују на обалама Средоземног, Егејског или Црног мора, становници Бањалуке морају ићи сопственим превозом или преко туристичких агенција.

 

 

ЦРНА ГОРА

У 23.00 ЧАСОВА

Бањалука - Требиње - Херцег Нови - Тиват - Будва

 

21.45 ЧАСОВА

Бањалука - Херцег Нови - Будва - Петровац - Сутоморе - Башта

 

У 20.45 ЧАСОВА

Бањалука - Херцег Нови

 

ХРВАТСКА

У 5.00 ЧАСОВА

Бањалука - Макарска - Сплит - Омиш - Плоче

 

У 00.30 ЧАСОВА

Бањалука - Макарска - Сплит

 

У 22.45 ЧАСОВА

Бањалука - Макарска

 

У 6.30 ЧАСОВА

Бањалука - Задар

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана