Сезона у Туристичко-рекреативном центру “Мањача” почиње 1. маја: Домаћи специјалитети нови мамац за посјетиоце

Јелена Танацковић
Сезона у Туристичко-рекреативном центру “Мањача” почиње 1. маја: Домаћи специјалитети нови мамац за посјетиоце

Нова сезона у Туристичко-рекреативном центру “Мањача” почеће 1. маја, а овај центар понудиће нове садржаје посјетиоцима, како би током прољећа и љета могли да у потпуности уживају у природној оази надомак Бањалуке.

Рекао је ово за “Глас Српске” директор Центра за развој пољопривреде и села Драшко Илић и додао да је већина планираних активности на језеру и око њега завршена, али да и даље раде на пројектима помоћу којих ће овај простор потпуно заблистати.

- Радимо све оне припреме које су још могуће у овим временским условима, али и на самом уређењу, како би све било спремно за коришћење нашим суграђанима, да уживају у природном амбијенту Туристичко-рекреативног центра - казао је Илић.

Додао је да у сарадњи са градском “Тржницом” раде на пројекту у склопу којег ће локално становништво моћи да понуди своје производе посјетиоцима.

- Важно је да нашим излетницима буде доступна аутентична храна, односно специјалитети са подручја платоа Мањаче. На тај начин помоћи ћемо домаћу пољопривредну производњу, а посјетиоци ће добити могућност да купе природне, здраве и квалитетне производе - рекао је Илић.

Истакао је да је Туристичко-рекреативни центар “Мањача” познат по спортским садржајима, за који су заинтересовани љубитељи адреналина.

- Припремамо и концертну бину, која ће омогућити одржавање културних дешавања. Циљ је да становнике из града “извучемо” у природу и на свјеж ваздух - нагласио је Илић.

Додао је да ће уз ове садржаје Мањача заблистати у пуном сјају, али и да ће се отворити могућност за нова радна мјеста.

- То је бисер који би сваке године требало да се надограђује и употпуњује, а који ће отворити нова радна мјеста и могућности за оне који желе да употпуне своје радно искуство - рекао је Илић. 

Подсјетио је да језеро на Мањачи и околина излетницима пружају стазе за шетњу, широке ливаде и шуме за брање љековитог биља, те бројне друге активности.

“Крајишка кућа”

Драшко Илић каже да је “Крајишка кућа” значајна подршка локалним пољопривредницима.

- Пољопривредним произвођачима је добродошла свака врста помоћи, како би се смањио увоз страних производа и повећао број радних мјеста - рекао је Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана