Сергеју потребна наша помоћ да би добио најважнију битку

Јана Кезић, Јасмина Салопек
Сергеју потребна наша помоћ да би добио најважнију битку

БАЊАЛУКА - Стварно сам вјеровала да ћемо моћи сами, али сам исто тако вјеровала да неће овако дуго трајати. Као што вјерујем у своје дијете тако вјерујем и у добре људе.

Ријечи су Свјетлане Ступар, мајке младог Бањалучанина Сергеја Ступара (20) који је прије готово три мјесеца доживио тешку саобраћајну несрећу у којој је задобио тешке повреде главе и пао у кому.

- Откако се десила несрећа многи људи су ми подршка и свакодневно ми се јављају. Немам ријечи колико је њих ту за мене и Сергеја. Ми смо народ који се увијек уједини у оваквим ситуацијама - рекла је Ступарева за “Глас Српске”.

Како је навела, Сергеј лежи у болници у Градишци и све што му је до сада било потребно сами су куповали, док им је Фонд рефундирао један дио.

- Поучена искуством уназад два и по мјесеца не желим да дођем у ситуацију да ми неко тражи неки лијек за моје дијете, а да ја не будем у могућности да га приуштим - навела је она и додала да не постоји неки одређени износ који морају скупити за лијечење.

Она је путем друштвених мрежа “Фејсбук” и “Инстаграм” позвала све хуманитарце да помогну Сергеју, како би пребродио ову животну битку. Трошкови његовог лијечења и опоравка захтијевају велика новчана средства, али и помоћ свих људи доброг срца.

- Сергеј је већ готово 100 дана у коми, лијечење је врло скупо, а његово стање непромјењиво. Ми морамо да наставимо да се боримо за њега и потребни сте нам ви, ову битку морамо добити заједно - истакла је Ступарева.

Додала је да је довољно да се објава са њених друштвених мрежа подијели, да се људи доброг срца помоле за њега.

- Ми као Сергејева породица захваљујемо унапријед од срца и искрено се надамо да ће све ово ускоро бити готово и да ћемо се заједно радовати животу сваки дан - навела је Сергејева мајка на свом “Инстаграм” профилу.

Многи грађани и медији придружили су се апелу Сергејеве маме, а хуманој мисији одазвао се и “Веспа бар” у сарадњи са “Бањалучком пиваром”.

Хуманитарно вече за Сергеја под називом “Сергеј нас треба” биће одржан  данас у 18 часова у “Веспа бару”.

- Пазар од читавог дана биће уплаћен у суботу ујутро на рачун Свјетлане Ступар како бисмо помогли нашем Сергеју да се што прије опорави и врати свом одрастању и другарима - рекли су за “Глас Српске” из “Веспа бара”.

Како су рекли, журка је првобитно требало да буде организована као мала промоција “нектар” пива, али је преусмјерена на хуманитарно вече за Сергеја и његово лијечење.

До саобраћајне несреће дошло је 24. јула у вечерњим часовима код Лакташа, када је Сергеј возилом “пежо” слетио са коловоза и задобио повреде главе.

Уплате

Сви који желе да помогну у лијечењу Сергеја Ступара могу уплатити новац на жиро-рачун у Рајфајзен банци: 1613000045479669 и на девизни рачун код НЛБ банке са подацима ИБАН: BA: 395620998165705225SWIFT  BIC: РАЗББА22. Сергејева мајка навела је да се уплате врше на њено име Свјетлана Ступар.

 

Бројеви жиро рачуна на који се може уплатити новац (на име Свјетлана Ступар):

Raiffeisen bank: 1613000045479669

Devizni kod NLB banke:

IBAN : BA 395620998165705225

SWIFT BIC: RAZBBA22

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана