Сергеј стигао у Москву на лијечење: Пређена још једна степеница ка побједи

Катарина Шапоња
Сергеј стигао у Москву на лијечење: Пређена још једна степеница ка побједи

МОСКВА - Бањалучанин Сергеј Ступар синоћ је са својом мајком Свјетланом Беднаш стигао у Москву, гдје је одмах по доласку примљен у болницу на лијечење.

На друштвеним мрежама Свјетлана је подијелила искуство са путовања истакавши да је све прошло у најбољем реду и да је Сергеј је пут поднио без икаквих проблема.

- Смјестили смо се у болницу, данас почињемо са претрагама, а након тога са терапијом – истакла је Свјетлана и додала да је најбитније да је љекар оптимистичан.

Како каже, то је за њу био невјероватан дан, дан када су напокон прешли на идућу степеницу.

- Ја знам и убијеђена сам да је ово само једна од степеница у низу према Сергејевој побједи, јер назад нема, има само напријед и само може бити боље – рекла је Свјетлана.

Захвалила се Хеликоптерском сервису Републике Српске и свима који су били укључени у компликовану процедуру њиховог одласка у Русију.

- Број 1413 је још увијек активан и овим путем вас молим да позовете, јер фали још 50.000 КМ до читавог износа који је потребан за лијечење – појаснила је она.

Према њеним ријечима, ако су све ово успјели до сада, могу још мало изгурати како би се Сергеј некада могао вратити из Москве у Бањалуку редовном авионском линијом.

Сергеј је прије готово годину дана повријеђен у саобраћајној несрећи, након које су организоване бројне хуманитарне акције како би се прикупио новац за његово лијечење.

Уз помоћ добрих људи и упорности његове мајке, Сергеј сада има могућност лијечења матичним ћелијама. Љекари ће вадити његове матичне ћелије како их тестирали и потом се оне, уколико су здраве, убризгавају у оштећење на мозгу које је настало приликом несреће.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана