Шеранић: Захваљујући мјерама ниједан случај заразе вирусом корона у Геронтолошком центру у Бањалуци

Срна
Шеранић: Захваљујући мјерама ниједан случај заразе вирусом корона у Геронтолошком центру у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изразио је задовољство мјерама спроведеним у Геронтолошком центру у Бањалуци, захваљујући којима у овој установи није забиљежен ниједан случај заразе вирусом корона.

Приликом посјете овој установи, Шеранић је истакао да је ријеч о веома ризичној популацији унутар колективног смјештаја, највећег такве врсте у Републици Српској, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите.

Шеранић је напоменуо да се у овој установи и прије појаве вируса корона, у фебруару, почело са примјеном мјера дезинфекције и изолације.

"Овакве установе су примјер да дисциплина особља и досљедна примјена препорука Института за јавно здравство Републике Српске јесу најбоља одбрана у условима епидемије", нагласио је Шеранић.

Он је подсјетио да је у овој установи спроведен епидемиолошки надзор Института за јавно здарвство и Дома здравља Бањалука, тестирани су сви радници и сви су били негативни на нови вирус корона.

"Такође, Институт за јавно здравство Републике Српске и донатори пружили су подршку установама социјалне заштите у виду дезинфекционих, хигијенских и заштитних средстава", рекао је Шеранић.

На данашњем састанку са руководством Геронтолошког центра разговарано је о постепеном повратку у редован систем рада ове установе.

Осим Шеранића, у посјети Геронтолошком центру био је и помоћник министра у Ресору за социјалну, породичну и дјечју заштиту Владимир Макарић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана