Шеранић: Клинички центар показао велику стручност у пандемији

Срна
Шеранић: Клинички центар показао велику стручност у пандемији

БАЊАЛУКА - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је данас да је током и мимо пандемије вируса корона Универзитетски клинички центар /УКЦ/ Републике Српске показао велику стручност, упутивши захвалност запосленима и руководству ове здравствене установе на добром раду и истрајности.

"Директор УКЦ-а Владо Ђајић и ја смо неријетко проводили ноћи на УКЦ-у рачунајући како и на који начин епидемиолошки да установимо и да организујемо рад Клиничког центра и то су велике ствари", рекао је Шеранић новинарима у Бањалуци, те додао да је у том периоду проистекао низ научних радова љекара и медицинских сестара.

Шеранић је подсјетио и на отварање прве Клинике за кардиохирургију на УКЦ-у, нагласивши да је то круна сваког здравственог система.

Према његовим ријечима, одрађен је низ процедура, набављена најсавременија опрема, те су дочекане и колеге из иностранства које су долазиле да одраде обуку медицинског кадра на УКЦ-у.

"Почела је реализација пројекта за нову Клинику за онкологију, имамо спремне планове за премјештање Клинике за психијатрију, планирамо даље радити `Медицински комплекс` и то је маса важних ствари која се веже за Клинички центар. Изузетно сам задовољан са радом и сарадњом са руководством и запосленима", истакао је Шеранић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана