Селак: Сретење - празник за све Србе

Срна
Селак: Сретење - празник за све Србе

БАЊАЛУКА - Предсједник Социјалистичке партије Српске /СПС/ Горан Селак честитао је данас Сретење - Дан државности Србије највишим званичницима и свим грађанима, уз поруку да је Србија матица и да је данашњи празник празник за све Србе, ма гдје живјели.

Селак је истакао да је Србија данас након 217 година од Првог српског устанка развијено и модерно друштво и примјер за земље региона.

"Желим вам да наставите да јачате Србију и да заједно јачамо односе и сарадњу Српске и Србије на добробит свих. Срећан Дан Државности", наводи се у честитки.

Селак је честитку упутио предсједнику Србије Александру Вучићу, премијеру Ани Брнабић, предсједнику Скупштине Србије Ивици Дачићу и свим грађанима Србије.

У Србији ће данас полагањем вијенаца, свечаном државном церемонијом у Орашцу, те додјелом ордена у Београду бити обиљежен Дан државности, у знак сјећања на два важна догађаја из историје Србије, која су се десила на Сретење, 15. фебруара - Први српски устанак који је избио 1804. године и проглашење Сретењског устава 1835. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана