СДС Бањалука: Опозиција да пронађе пут до јединства

ГС
СДС Бањалука: Опозиција да пронађе пут до јединства

Предсједник Градског одбора СДС-а Бањалука Жељко Раљић позвао је данас остатак опозиционих партија у највећем граду Српске да покуша учинити све како би се донио јединствен став између њих.

Он је истакао да је Бањалука опозиционо орјентисана и да се то видјело више пута на претходним општим и локалним изборима.

- Од одржавања локалних избора 2020. па све до сада Бањалука је заробљена у својеврсној изборној кампањи која има деструктивне елементе, због које грађани трпе велику штету - рекао је Раљић.

Ствари су, каже он, отишле толико далеко па су се политички поени покушавали прикупљати опструкцијама које су ишле  на штету социјално угрожене категорије становништва, као и исплате дјечијих додатака.

- Бањалука из кампање готово да и није ни излазила и она се наставила. То на неки начин умара и наше суграђане. А они понајвише желе резултате. Скупштинска већина предвођена СНСД-ом покушава на сваки могући начин да блокира рад Градске управе чему смо били свједоци у небројено много пута - каже Раљић.

Он је увјерен да ће становници Бањалуке на наредним изборима рећи своје мишљење о оваквом саставу градске скупштине и њиховим потезима и да неће гласати за оне који су свјесно радили на њихову штету. Поручује да опозиција у Бањалуци треба бити јединствена и да треба наћи рјешење које би задовољило све опозиционе партнере. 

 - Ми у СДС имамо дугу историју сарадње са ПДП и то наш најстарији партнер. Свједоци смо појаве нових опозиционих структура и они морају бити свјесни да Бањалука мора остати опозиционо орјентисана. Не смијемо направити двојбу код наших грађана на коју страну да окрену политику на општим изборима, јер ће локални избори бити показатељ онога што би се могло десити на општим изборима - казао је Раљић.

Каже да СДС на предстојећим изборима Бањалуку неће посматрати изоловано, већ искључиво у оквиру изборног процеса у свим локалним заједницама у Републици Српској, баш као што би локалне изборе у цјелини  требало  гледати као темељ за предстојеће опште изборе који ће се одржати за двије године.

- То је један темељ на којем ће СДС градити своју политику, не само у Бањалуци, него широм Републике Српске. Успостављањем добрих темеља на локалним изборима ћемо успјети направити резултат а то је промјена власти у Републици Српској - поручио је Раљић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана