СЦ “Борик”: Одбачена иницијатива да се дворана назове по Бенешу

Г.С.
СЦ “Борик”: Одбачена иницијатива да се дворана назове по Бенешу

БАЊАЛУКА - Управни одбор Спортског центра “Борик” није прихватио иницијативу спортиста, спортских радника и новинара да се назив дворане “Борик”, као дијела СЦ “Борик”, преименује и да дворана понесе име Маријана Бенеша.

Како су образложили, УО је мишљења да, иако сагласан са иницијативом за промјену назива, не постоји извјесност у погледу броја лица заинтересованих за иницијативу.

У мишљењу достављеном Градској управи, а које је потписао предсједник УО Раденко Јотановић, наводи се да је након дописа градоначелника Драшка Станивуковића у марту, којим изражава сагласност да се дворана “Борик” зове “Маријан Бенеш”, УО у априлу одржао сједницу и донио одлуку да је сагласан са иницијативом, те обавезао руководство СЦ “Борик” да формира комисију за спровођење анкете код корисника установе да ли су сагласни за промјену назива.

На сједници у септембру УО је разматрао информацију о анкети. У допису наводе да је од 41 корисника којима је упућено питање одговорило само њих шест, од којих два подржавају иницијативу, два су против, један је уздржан, а један се изјаснио да није квалификован за давање одговора.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана