Савремено извођење наставе: Основна школа у Бањалуци добила паметну таблу

ГС
Савремено извођење наставе: Основна школа у Бањалуци добила паметну таблу

Ученици и наставници бањалучке Основне школе „Милош Црњански“ од данас ће имати могућност рада на паметној табли, а све са циљем унапређења наставног процеса.

У склопу друштвено одговорног пројекта „Паметне табле за НАЈ школе“, азербејџанска компанија Азвирт је данас овој образовној установи, у бањалучком насељу Петрићевац, донирала паметну таблу за потребе савременог извођења наставе.

Ову таблу, која типичну лекцију претвара у занимљив и интерактиван рад кроз забаву, представницима школе је уручио Ахмет Мурат Туркоглу, генерални директор компаније Азвирт. Том приликом он је истакао да је ово само једна од друштвено одговорних активности којима они, као страна компанија, желе да допринесу развоју заједнице у којој послују.

„Ми у Азвирту вјерујемо да су млади  наша будућност и зато смо увијек спремни да се укључимо и помогнемо када је ријеч о образовању и стицању знања. Нико не може да ријеши све, али свако од нас може и мора да учини нешто. Свуда гдје радимо, доприносимо развоју локалних заједница и свуда смо препознати као корисни члан друштва у коме стварамо. Некада је то кроз стипендије или кроз помоћ болницама, као што је било током ковида, или кроз сарадњу са спортским удружењима. Ми смо више од деценије присутни у региону, гдје смо радили и даље радимо на веома значајним инфраструктурним пројектима, али смо већ неколико година активни у БиХ и сматрамо  се дијелом друштва. Уосталом, и више од 95% наших запослених су грађани БиХ, па је природно да покрећемо лијепе и корисне пројекте. Сматрамо да је то наша дужност, али и велико задовољство. Жеља нам је да,  као и увијек и свуда гдје радимо, градимо одличне путеве и мостове, али и пријатељске везе између наших народа“, поручио је Туркоглу.

Уз електронску паметну таблу наставници ће добити нове могућности да организирају боље и интересантније часове, али и олакшају ученицима усвајање новог градива. Никола Радуловић, директор Основне школе „Милош Црњански“, каже да је важно унапређивати наставни процес и бити у корак са временом, а ова донација ће, додаје, допринијети управо томе. Он се нада да ће паметна табла увелико олакшати посао наставницима и додатно приближити градиво новим генерацијама.

„У име Основне школе 'Милош Црњански' и у своје лично, од срца се захваљујем компанији Азвирт на овом савршеном и прелијепом поклону који ће, апослутно сам сигуран, допринијети врхунском развоју и усавршавању нашег наставног просеца. Исто тако, искрено се надам и вјерујем да ћемо у скоријој будућности радити на другим пољима у вези са развојем наше школе, јер мислим да ова компанија то заслужује, а ја вјеруем да ћемо ми на свим пољима оправдати њихово повјерење“, истакао је Радуловић.

Иначе, друштвено одговорни пројекат „Паметне табле за НАЈ школе“ компанија Азвирт реализује током маја и јуна у четири локалне заједнице у БиХ. До сада, поред ОШ „Милош Црњански“ интерактивна плоча дарована је ОШ „Ћамил Сијарић“ у Немилој, код Зенице и ОШ „Скендер Куленовић“ из Сарајева. Поред поменутих школа, слиједе истовјетне активности и у Мостару, гдје ће као поклон компаније Азвирт, паметне табле бити уручене представницима ЈУ „ВИ основна школа“. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Матични уред
Матични уред
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана