Савјети мјесних заједница идуће године добијају нове чланове

Весна Поповић
Савјети мјесних заједница идуће године добијају нове чланове

Бањалука - За предстојеће изборе чланова савјета мјесних заједница, који ће бити одржани идуће године, биће потребно 300.000 КМ.

Потврдио је то предсједник Градске изборне комисије Александар Радета и додао да овај новац одлуком треба да издвоји Скупштина града.

- Програмом рада процијенили смо да ће 300.000 коштати штампање листића, објављивање, пребројавање гласова те рад бирачких одбора - рекао је Радета.

Он је објаснио да је разлог због којег се ови избори одржавају идуће године, а не 2016. након локалних избора зато што у том периоду представницима МЗ-а истичу мандати.

- Мандати члановима савјета мјесних заједница истећи ће у периоду од марта до септембра 2015. године, због чега након тога избори морају бити одржани - прецизирао је Радета.

Он је нагласио да избори неће бити одржани истог дана у свим МЗ.

- Имамо инструкције од Скупштине града да у зависности од тога кад коме истиче мандат тада треба и да расписујемо изборе за савјете мјесних заједница. Изборе ћемо груписати по мјесним заједницама. Тако ће се једног викенда избори одржати у једној групи од три до четири мјесне заједнице па за 15 дана у другој групи - прецизирао је Радета.

Нагласио је да ће грађани бирати своје представнике у МЗ-овима путем гласачких листића.

У Градској управи су потврдили да ће се избори за савјете МЗ одржати у 2015. години.

- Наредне године биће одређени тачни термини, а одлучиваће се путем гласачких листића. Спровођење избора је у надлежности Градске изборне комисије - додали су у Градској управи.

Накнада

Александар Радета рекао је да је више од пола чланова бирачких одбора на општим изборима преузело накнаду.

- У соби број 15 у Градској управи могу преузети новац. Одлучили смо се на овај начин исплате, јер велики број чланова није имао жиро-рачун - навео је Радета.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана