Сат не ради и нема ко да га поправи

И. П.
Сат не ради и нема ко да га поправи

Бањалука - Један од два јавна сата у насељу Обилићево већ неколико дана не ради и нема ко да га поправи.

Како "Глас Српске" незванично сазнаје, Градска управа још није продужила уговор о одржавању јавних сатова са предузећем "Вранчић", које је у протеклом периоду било задужено за одржавање часовника. Уговор о сарадњи истекао је још половином прошле године.

Због тога квар на сату у Обилићеву није отклоњен нити је познат разлог квара. До ранијих кварова на истом сату долазило је због прекида напајања струјом.

Мјештанин насеља Обилићево Марко Родић каже да на јавном часовнику у улици Цара Лазара казаљке стоје и показују погрешно вријеме.

- Имам навику да кад год пролазим погледам на сат, међутим он не ради већ неколико дана и у свако доба дана показује да је 6.25 часова, па изазива подсмијех код пролазника. Требало би водити рачуна о јавним сатовима - рекао је Родић.

Јавни сатови се налазе на згради Музеја савремене умјетности, на раскрсници улица Крајишких бригада и Триве Амелице, Симе Матавуља, Драгише Васића, улица Милоша Обилића и Гаврила Принципа, Мајке Југовића и Десанке Максимовић, Цара Лазара, Булевару Живојина Мишића, раскрсници улица Бранка Поповића и Којића пу­т и на згради Архива Републике Српске.

Према програму заједничке комуналне потрошње града за 2016. годину, за одржавања јавних сатова издвојено је 10.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана