Саша Драгољић, предсједник Савјета Мјесне заједнице Центар два: Треба више слуха за проблеме грађана

Јасмина Перишић
Саша Драгољић, предсједник Савјета Мјесне заједнице Центар два: Треба више слуха за проблеме грађана

Бањалука - Становници центра града свакодневно се сусрећу са бројним проблемима, међу којима су закрчени улази у зграде, нередовне платише у заједницама етажних власника, али и запуштени објекти, као и недостатак паркинг простора и дјечијих игралишта.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Центар два Саша Драгољић каже да у овој мјесној заједници има око 6.500 становника те да постоје бројни комунални проблеми који би били лако рјешиви ако би градске власти имале више слуха за приједлоге грађана.

Наглашава да становници сматрају да је неопходно да хитно буде урађена измјена и допуна Закона о одржавању стамбених зграда.

- Неопходно је да се оствари боља сарадња између градских власти и представника мјесних заједница који преносе захтјеве и идеје грађана. Надам се да ћемо са идућим градоначелником имати бољу сарадњу - рекао је Драгољић.

С обзиром на то да је већ пет година предсједник Савјета МЗ Центар два, свакодневно је, каже, на терену и зна на шта се грађани жале.

- Мени се становници Центра који махом живе у зградама жале прије свега на нередовне платише у заједници етажних власника - наглашава Драгољић.

Додаје да су међу главним проблемима са којима се сусрећу и закрчени приступни путеви и улази у зграде.

- Ријетко којој згради могу прићи инвалидска колица или ватрогасно и возило Хитне помоћи, јер се аутомобили паркирају на самом улазу. Многи су ми се жалили и на лошу комуникацију са комуналном полицијом, која често не излази на терен када је грађани позову - казао је Драгољић.

Сматра да би проблем старих и недовршених објеката требало што прије ријешити, јер су ругло града.

- Поједине мајке су ми се жалиле да се дјеца играју у недовршеним зградама па се често набоду на жељезо и слично. Постоје објекти чија је градња започета прије 20 година и још није завршена. Мислим да би се требало ријешити питање тих објеката, да се граде или руше - сматра Драгољић.

Недостатак паркинг мјеста и дјечијих игралишта, као и лоша услуга "Чистоће" само су, истиче, неке од примједаба незадовољних Бањалучана.

- Сви заједно морамо учествовати у пројектима да бисмо остварили помак. Не можемо само сједити и критиковати. Треба се обраћати и представницима мјесних заједница, али и комуналној полицији и свима који раде за општи интерес. Не треба одустајати, већ омладина треба да остане овдје и направи помак да би нам свима било боље - поручио је Драгољић.

Донатори

Саша Драгољић сматра да градске власти немају слуха за донаторе и инвеститоре.

- Примјер за то су и захвалнице које нису добили бројни људи који живе у иностранству, а који су нам помогли послије поплава. Указивао сам на то, али никада ме нису послушали - казао је Драгољић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана