Шарговачка б.б. најчешћа адреса

Јасмина Перишић
Шарговачка б.б. најчешћа адреса

Бањалука - Улице у насељима Српски Милановац и Дракулић добиле су називе прије неколико година, али већина мјештана до данас није промијенила адресу у документима, а ни у установама из којих им стижу рачуни.

Упркос новим адресама, поштари их и даље траже на старим.

- Већина људи којима носим пошту и рачуне у насеље Српски Милановац има адресу Шарговачка б.б. Срећа је да радим више година па познајем сва домаћинства, али у случају да дође нови поштар, помучиће се док нађе примаоца поште. Слично стање је и у Дракулићу - рекао је локални поштар који није желио да му споменемо име.

Он је додао да то не би било толико чудно да мјештани нису годинама инсистирали да њихове улице добију називе, који им сада пуно не значе.

Из "Електрокрајине" су потврдили да многи потрошачи нису пријавили нове адресе.

- Ипак немамо проблем са достављањем рачуна јер је већина њих пријавила нови назив улице - рекли су из "Електрокрајине".

Мјештанин Српског Милановца Жељко Тадић рекао је да је прије двије године ово насеље добило називе улица.

- Нисам промијенио своју адресу у документима, а ни у установама из којих ми шаљу рачуне. Рачуни ми стижу уредно као и до сада, па нисам осјетио потребу да јављам било коме нови назив улице. Споменуо бих то да већина мјештана не прихвата назив насеља. Насеље се одувијек звало Шарговац и догађаје из Другог свјетског рата памтиће Шарговац, а не Српски Милановац - рекао је Тадић. Са њим се сложио и предсједник ове мјесне заједнице Радован Илић.

Предсједник мјесне заједнице Дракулић Илија Ђукић рекао је да је то проблем несавјесних грађана.

- Мислим да у нашем насељу таквих случајева највише има у улици 7. фебруара, која се раније звала Млађе Ћусића - рекао је Ђукић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана