Сарадња “Водовода” и основаца поводом 22. априла: Ученици указују на значај питке воде

Г.С.
Сарадња “Водовода” и основаца поводом 22. априла: Ученици указују на значај питке воде

БАЊАЛУКА - Поводом обиљежавања 22. априла, Свјетског дана вода, предузеће “Водовод” организује низ активности како би указали на значај питке воде као природног ресурса, а највише догађаја биће посвећено основцима.

Циљ јесте да развију свијест о значају воде, код најмлађих али и да подсјете и старије суграђане. Вршилац дужности директора “Водовода” Предраг Дудуковић казао је да је њихова дјелатност испорука воде те да им је у интересу да та вода буде боља, исправнија и здравствено безбједнија.

- То не можемо постићи сами већ нам је потребна помоћ грађана, како би сачували благо које имамо, а то је вода за пиће - казао је Дудуковић.

У активностима “Водовода” учествоваће и бањалучки основци.

Предсједник Актива директора основних школа бањалучке регије Мирослав Попржен додао је да се ради о традиционалној сарадњи са “Водоводом”.

- Ове године конкурсна тема су подземне воде, а ученици 26 основних школа баве се том тематиком најчешће кроз еколошке секције - казао је Попржен и додао да ће радови ученика бити презентовани на изложбама.

Шеф Одјељења за екологију у “Водоводу” Маријана Бијелић рекла је да овим активностима желе да укажу на значај воде.

Сутра ће у Дому омладине с почетком у 12 часова бити одржана постер-презентација основаца, који су учествовали на конкурсу “Водовода” и на креативан начин одговорили на тему о подземним водама. У амфитеатру ће бити организована панел дискусија о актуелним питањима о истој теми.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана