Санирани водотоци у Мишином Хану и у Доњој Пискавици

Г.С.
Санирани водотоци у Мишином Хану и у Доњој Пискавици

БАЊАЛУКА - Након недавних обилнијих падавина надлежне градске службе идентификовале су критичне тачке у Мишином Хану на ријеци Иваштанки и у Доњој Пискавици на Пријекој ријеци те почеле њихову санацију.

- У току је санација ових критичних тачака с циљем заштите од штетног дјеловања вода, тј. евентуалних поплава - казао је овлашћени потписник у Одјељењу за комуналне послове Бориша Мандић те прецизирао да је у Мишином Хану обављено и продубљивање корита ријеке Иваштанке.

Како је истакао, ове активности с циљем смањења ризика од поплава одвијају се у оквиру редовног, али и ванредног одржавања и уређења водотокова.

Да би био смањен ризик од поплава и излијевања из корита, током ове године обављени су обимни радови и уређено је више водотока на подручју града, а за шта је издвојено више од 600.000 КМ.

Из града подсјећају да су све градске службе реаговале превентивно и на вријеме на недавне обилније падавине те је пружена адекватна помоћ, не само становницима града него и других локалних заједница којима је било потребно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана