Саниране цијеви, радијатори у бањалучкој Гимназији хладни бар до понедјељка

ГС
Foto: Архива

БАЊАЛУКА - Радови на старим инсталацијама бањалучке Гимназије су у току, те је, како је за "Независне" казала Вита Малешевић, директорица ове школе, поправљен квар на крову, одакле је изливала вода, а сада је потребно озрачити радијаторе како би се загријали.

Према њеним ријечима, радови који слиједе се не могу завршити док су ђаци у учионицама.

"Трајање часова је скраћено до краја седмице. Не можемо пустити да се дјеца смрзавају, али се надам да ће већ од понедјељка моћи сједити у топлијим учионицама", казала је Малешевићева.

Према њеним ријечима, док санирају један квар, други се појави, те им се често деси да цури вода, а да не могу утврдити одакле долази.

"Кварови се јављају гдје их најмање очекујемо. Јуче је, срећом, било сунчано, што нам је дало бар привид топлијег времена", рекла је Малешевићева.

Према њеним ријечима, мајстори ових дана вриједно раде те, како каже, посебно је захвална мајсторима из градске топлане, који су одмах реаговали и санирали све шта се могло.

"Када ученике пустимо кући, наши мајстори могу да преузму дио посла. Потребно је да се пусти вода и да се радијатори прозраче. Ми се надамо рјешењу дијела проблема до понедељка, наравно ако не би опет пукла нека друга цијев", казала је Малешевићева.

Како она каже, све је ово ипак само привремено рјешење, те чекају љепше вријеме за потпуну санацију проблема.

"Тешко је ситуацију довести до фазе гдје смо ми и наши ђаци потпуно сигурни да неће доћи до нових кварова. Како су ми мајстори објаснили, у школи су старе цијеви које су кородиране и шупље, и увијек постоји опасност од поновног пуцања", казала је Малешевићева.

Нагласила је да су слали дописе надлежном министарству и Градској управи у којим су документовали све што им се издешавало ових дана, као и све што им је потребно.

"Образложили смо какве проблеме имамо. Надамо се да ће људи имати слуха за нашу школу и надам се да ћемо што прије кренути са озбиљнијим радовима", додала је Малешевићева.

Из Министарства просвјете и културе Репубике Српске су за "Независне" казали да су обавијештени о ситуацији у бањалучкој Гимназији, те како кажу, опредијељени су за обезбјеђивање бољих услова за рад у свим школама, у складу с расположивим буџетским средствима.

"Заједно с руководством Гимназије приступићемо утврђивању  приоритетних корака у рјешавању тренутне ситуације", казали су у надлежном министарству.

Додали су да је финансирање материјалних трошкова средњих школа у надлежности јединица локалне самоуправе, те да вјерују да ће се и град укључити у рјешавање овог питања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана