Санирана оштећења на око 50 игралишта: Безбједнија мјеста за игру малишана

Александра Тодоровић
Санирана оштећења на око 50 игралишта: Безбједнија мјеста за игру малишана

БАЊАЛУКА - На око 50 игралишта у граду поправљене су справе, које су углавном оштетили неодговорни појединци.

Према подацима Одјељења за комуналне послове, у овој години, у оквиру редовног одржавања комуналне опреме санирано је дјечје игралиште у улици Васе Пелагића, гдје су постављена нова сједишта на љуљашкама и клацкалицама, нови ланци, замијењене даске на клупама и лакиране конструкције справа.

- Поправљена је и љуљашка на игралишту у улици Симе Миљуша, на којој су били покидани ланци на дијелу за сједење. На игралишту у улици Раде Врањешевић постављен је нови кров на тобогану, јер је претходни уништен те су саниране клацкалица и њихалица - кажу у одјељењу.

Обновљени су и реквизити за игру на по три игралишта у улицама Федерика Гарсије Лорке и Ђуре Ђаковића.

- Санационим радовима од почетка године била су обухваћена и игралишта у улицама: Анђе Кнежевић - уз ОШ “Јован Цвијић”, Васе Пелагића, Војводе Момчила, Мајке Јевросиме, Браће Пантића, Дубичка, Рајка Боснића, Царице Милице, Синише Мијатовића у Врбањи, Раде Радића, Станка Божића - Кобре, Бановић Страхиње, Драгише Васића, Стевана Мокрањца, Битољска, Београдска, Симе Матавуља, Крфска, Живојина Мишића код бр. 15 и 56, Кнежопољска, Тихомира Тихе Дамјановића, Милоша Обилића, Богдана Жерајића, Гаврила Принципа и Владимира Роловића, као и на Булевару цара Душана, Булевару Милутина Миланковића, Којића путу у дворишту школе, у Горњој Пискавици, Зеленом виру, код школе у Шарговцу, у Крупи на Врбасу те у Парку “Младен Стојановић” - нагласили су из одјељења.

Позвали су суграђане да чувају игралишта да би била безбједна за игру најмлађих.

Осим тога, у току је градња новог игралишта у Мишином Хану. Поред игралишта предвиђено је и уређење дијела зелене површине за мали фудбал.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Мишин Хан Дражена Ајдер казала је за “Глас Српске” да ће изградња првог игралишта у овом насељу бити од огромног значаја за његове најмлађе становнике.

- У Бронзаном Мајдану, посебно у централном дјелу Липовац, има много дјеце која немају готово никакве забавне садржаје. Ово ће бити прво игралиште у нашој мјесној заједници и у многоме ће учинити богатијим и квалитетнијим дјетињство наших најмлађих мјештана - казала је Ајдерова.

Бронзани мајдан

Мјесто за игру добиће и малишани у Бронзаном Мајдану. Прво дјечје игралиште у том насељу биће изграђено у склопу дворишта Основне школе “Младен Стојановић”, за шта је у току избор извођача радова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана