Саниран кров на ОШ „Доситеј Обрадовић”

Г.С.
Foto: Бањалука.рс.ба

БАЊАЛУКА - Кров Основне школе „Доситеј Обрадовић” је успјешно саниран , за шта су средства обезбиједили Амбасада Бугарске у БиХ у сарадњи са Бугарском развојном агенцијом и Град Бања Лука.

Савјетница градоначелника, Милада Шукало казала је да се у посљедње три године биљежи рекордна улагања градске администрације у образовање на територији Бање Луке.

-Поред изградње нових школа, издвојили смо значајно већа средства и за реконструкцију и подршку школама у односу на ранији период – поручила је Шукало и захвалила градском тиму за припрему пројеката за међународне организације који је за овај пројекат аплицирао и добио подршку за пројекат од Амбасаде Бугарске.

Нагласила је да ће фокус и даље бити на подршци образовању.

- Стиже нам нова школска година и бесплатни уџбеници. Радимо и детаљне анализе за наредни период, а све како би услови за наше школарце били што бољи – рекла је Шукало, наводећи да су у плану и пројекти реконструкције двије котловнице у ОШ „Ђура Јакшић” и у Пољопривредној школи.

Директор ОШ „Доситеј Обрадовић”, Данијела Лолић казала је да је реконструкција крова успјешно завршена, на чему је захвалила Амбасади Бугарске и Граду Бањој Луци који су суфинансирали овај пројекат.

-Ово је заиста вриједна инвестиција, која је на добробит свих наших ученика и запослених – казала је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана