Саниран дио клизишта на Пониру

Г.С.
Саниран дио клизишта на Пониру

Бањалука - Санација клизишта Понир два у мјесној заједници Дебељаци је завршена, а ускоро ће почети и санација клизишта Понир један у овом насељу.

Начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Зоран Новаковић рекао је да дужина оба клизишта износи 140 метара.

- Клизиште Понир два дуго је око 90 метара и за његову санацију први пут на овим просторима коришћена је монтажна конструкција елемената који су водопропусни и прилагодљиви терену, што је веома значајно због спречавања даљег одрона - објаснио је Новаковић.

Додао је да је поменуто клизиште једно од највећих на подручју града које је у великој мјери угрозило путеве у дијелу Дебељака.

Према његовим ријечима, санација клизишта Понир један требало би да буде завршена до половине јула.

- Дужина клизишта је око 50 метара и оно ће бити санирано тако што ће испод клизишта бити изграђен потпорни зид - казао је Новаковић.

Вриједност ове инвестиције је 540.000 КМ, а новац је обезбиједио Републички штаб за санацију посљедица од поплава. Према програму заједничке комуналне потрошње, у току ове године за санацију клизишта биће издвојено 600.000 КМ.

- Приоритетна клизишта за санацију су у улицама Млађе Ћусића, Војводе Уроша Дреновића, Билећка, Карађорђева, Франца Шуберта те улица Карановића - стоји у програму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана