Санација клизишта и нови пут у Пријечанима

Александар Стојановић
Санација клизишта и нови пут у Пријечанима

БАЊАЛУКА - Санација клизишта дужине око 200 метара и наставак изградње модерне саобраћајнице у насељу Пријечани почела је јуче, а вриједност радова је око 1,1 милион КМ.

Градоначелник Игор Радојичић подсјетио је да је прошле године урађен први дио великог пројекта и истакао да ово представља настављак радова на једној од фреквентнијих саобраћајница за Пријечане, која треба да се ради цијелом дужином и повезује даље према Великом Блашком и Лакташима.

- Радови подразумјевају озбиљну санацију клизишта које ћемо радити заједно са "Водама Српске", а мјештани Пријечана добиће модерну саобраћајницу, уз оборинску канализацију, тротоаре, аутобуско стајалиште и јавну расвјету – рекао је Радојичић.

Додао је да је рок за завршетак радова 200 дана, али да ће то зависити и од временских услова, будући да предстоји зимски период.

- Велики број људи се налази уз саму саобраћајницу и ово ће бити изузетно важно не само за Пријечане, већ и за остале грађане. Планирано је да цијела саобраћајница буде рађена у фазама кроз цијело насеље и даље према Великом Блашком и Лакташима – закључио је Радојичић.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић рекао је да се рјешавањем ове критичне тачке у насељу Пријечани стварају претпоставке да се ова саобраћајница ради у пуном профилу до центра насеља и даље према Лакташима.

- Желим да замолим мјештане за стрпљење због предстојећих, обимних радова.  Настојаћемо да током градње обуставе саобраћаја на овој дионици буду у што краћим интервалима – рекао је Сандић.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Пријечани Дарко Шкобић рекао је да су радови значајни за Пријечане, али и за цијелу Бањалуку, јер овај пут може бити и обилазница поред града од Котор Вароша преко насеља Врбања, Чесма и Пријечани, те да се излази у Клашнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана