Санација бројних прометних саобраћајница

Ј. Т.
Санација бројних прометних саобраћајница

БАЊАЛУКА - Санација путева, радови на водоводним мрежама, изградња нових саобраћајница, санација мостова те појачано чишћење града, само су неке од активности које су започеле доласком љепшег времена, кажу из Градске управе.

  Истичу да су почели и радови на изградњи главног оборинског колектора у Карађорђевој улици у насељу Лауш, а ријеч је о једној од већих инвестиција планираних за ову годину.

Повољни временски услови омогућили су и наставак радова на изградњи првог дајак пристаништа, а почела је изградња секундарне водоводне мреже у засеоку Преради, чиме ће бити ријешено питање водоснабдијевања за око 30 домаћинстава.

- Санација саобраћајница већ је урађена у улицама Горана Радуловића Бимбе, Краља Петра I Карађорђевића, Јована Дучића и Бранка Радичевића те на Булевару цара Душана, а радови ће бити настављени и наредних дана у складу са временским условима - кажу из града.

Из града поручују да је лијепо вријеме омогућило да се почне са прањем улица и да се појачају активности на одржавању хигијене јавних површина.

Како су рекли, предвиђена је реализација преко 300 пројеката. Најављују да ускоро почињу радови на реконструкцији моста у Трапистима, изградњи моста у Калуђерицама, Чесми, а убрзо се очекује и наставак радова на реконструкцији централне пјешачке зоне. Такође, планирана је изградња главних саобраћајница у неколико насеља попут Куљана и Дебељака, а планиран је и наставак градње саобраћајнице од Петрићевца према Мотикама, наставак изградње саобраћајнице у Пријечанима, реконструкција Суботичке улице те улице Од Змијања Рајка.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана