Само четири угоститеља продужила радно вријеме

В. П.
Само четири угоститеља продужила радно вријеме

Бањалука - Одјељење за привреду је од децембра прошле године, када је Скупштина града усвојила одлуку која угоститељским објектима омогућава продужено радно вријеме, издало само четири таква одобрења.

Потврдио је то в.д. начелника овог одјељења Раденко Комљеновић и додао да је било и неколико захтјева ноћних клубова за продужење радног времена, који нису одобрени.

- Ријеч је о угоститељским објектима који раде краће од једне године и који нису могли да добију препоруку градске Туристичке организације која је неопходна када се предаје захтјев за продужење радног времена - казао је Комљеновић. Додао је да их у томе ограничава уредбе Владе РС која прописује услове на основу којих се може дати продужено радно вријеме објектима који се налазе ван стамбених зграда.

- На основу тог документа направили смо измјену одлуке којом се може и продужити радно вријеме угоститељских објеката. У уредби Владе стоји да Туристичка организација града може дати препоруку за објекте које испуњавају услове у сврху промоције развоја туризма. Услов је да морају да раде беспрекидно минимум једну годину и да у том периоду немају прекршајних налога или других казни - прецизирао је Комљеновић и додао да би у наредном периоду требало да имају састанак са представницима удружења угоститеља да виде које су њихове примједбе на тренутну одлуку те да ли је могуће нешто кориговати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана