Шахтови рјешење за језеро на раскрсници Дунавске улице у Кумсалама

Данијела Стоканић
Шахтови рјешење за језеро на раскрсници Дунавске улице у Кумсалама

Бањалука - Изградњом четири одводна шахта заувијек је протјерана огромна локва са раскрснице улица Дунавске и Јадранске у Кумсалама.

И не само да ће убудуће бити олакшан пролаз аутомобилима већ је ријешен и проблем становника Дунавске, који су приликом сваке јаче киша били поплављени.

Како су објаснили у Одјељењу за комуналне, стамбене и послове саобраћаја на поменутој раскрсници је и раније био одводни канал али је био зачепљен.

- Приликом падавина на раскрсници улица Дунавске и Јадранске стварала се не огромна локва већ мање језеро, што је највише отежавало кретање возила и пјешака. Тако је било и посљедњих дана када су у граду пале веће количине кише - рекли су у Одјељењу.

Градоначелник Слободан Гаврановић истакао је да су за овај проблем у Дунавској улици највише криви поједини грађани због зачепљавања одводних канала.

- Раскрсница је само привремено реконструисана. У плану је проширивање коловоза у обје улице - рекао је Гаврановић.

Становници Дунавске улице нису крили задовољство што је овај проблем напокон ријешен.

- Чим падне јача киша на раскрсници се створи језеро и што дуже пада и оно се шири и тако вода уђе у наша дворишта па и домове. Тај проблем је присутан веће неколико година - рекла је једна од мјештанки, која није жељела да јој објавимо име.

Сличног мишљења је и њена комшиница Цвијета Липовац, чија је кућа увијек била прва на мети поплава, јер се налази уз саму поменуту раскрсницу.

- Међутим, ово није једини проблем. Од надлежних смо тражили да нам овом приликом, кад већ копају, да нам ураде и канализацију и прошире саобраћајнице - рекла је Липовац.

Додала је да на шест домаћинстава у Дунавској улици нема канализацију.

- Комшије преко пута нас у истој улици канализацију су добили још прије неколико година а ми никако. Од надлежних у Градској управи кад год смо тражили да и нама ураде канализацију, рекли су да је то надлежност "Водовода", међутим, у овом предузећу истичу да им за то треба дозвола града. Тако се вртимо у круг годинама - пожалила се  Липовчева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана