Шаховски велемајстор Милан Вукић посјетио ОШ “Иво Андрић”: Симултанка са ђацима без изгубљене партије

М. В.
Шаховски велемајстор Милан Вукић посјетио ОШ “Иво Андрић”: Симултанка са ђацима без изгубљене партије

БАЊАЛУКА - Шаховски велемајстор Милан Вукић дружио се са ученицима Основне школе “Иво Андрић”, гдје је организована његова симултанка на којој је своје вјештине пробало и 14 младих такмичара.

Вукић је ђацима одржао и предавање о важности шаха, а након два и по сата игре овај велемајстор ријешио је симултанку у своју корист 12:2, без изгубљене партије.

Директорица ове школе Жељка Опачић изразила је велико задовољство због Вукићеве посјете, која је организована у оквиру обиљежавања Дана града.

- Дјеца воле шах, а оваква дружења одлична су прилика да науче нешто ново. Велика је част што је једна таква шаховска величина посјетила нашу школу - рекла је Опачићева за “Глас Српске”.

Прослављени велемајстор Милан Вукић први је играч с ових простора који је освојио највишу шаховску титулу. Био је четири пута првак бивше Југославије, чије је боје бранио 90 пута на екипним такмичењима.

- Заиста је привилегија што су дјеца имала прилику да се друже с једним таквим именом и одиграју партију шаха - рекли су из шаховског клуба “Мала Рокада”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана