Садржај из канализационих цијеви изио се у реновиране просторије "Мрвица"

ГС
Садржај из канализационих цијеви изио се у реновиране просторије "Мрвица"

БАЊАЛУКА – У реновираним просторијама Удружења родитеља пријевремено рођене дјеце у Републици Српској "Мрвице" у Бањалуци излио се садржај из канализационих цијеви и комплет простор је под фекалијама већ неколико дана.

Из овог Удружења напомињу да су прошле године добили просторије од Града Бањалука уз накнаду по посебним условима.

"Просторије су биле неусловне за намјену која је нама потребна, па смо у току новембра мјесеца организовали донаторско вече и Љубичасти новембар под називом "Ми за њих". Сав новац који смо прикупили смо уложили у адаптацију простора. Уколико сте пратили наш рад могли сте да видите да је простор у потпуности реновиран (столарија, плочице, санитарије, подови, намештај) и требали смо крајем мјесеца да отворимо Центар за едукацију и афирмацију "Мој мрвичасти кутак"", наводи се у саопштењу "Мрвица".

Додаје се да се у простору десила хаварија.

"Подови и сав намјештај су контаминирани фекалним садржајем и до даљњег су неупотребљиви. До овога је дошло због неадекватног одржавања зграде. Оно што морамо да кажемо је да простор није осигуран од тог ризика, па нам је Град Бањалука поново изашао у сусрет и дао прилику да изаберемо други простор и понудили су нам сву њихову помоћ", наводи се у саопштењу.

"Мрвице" су истакле да се надају се да подршка добрих људи неће изостати у овој ситуацији у којој се нашло Удружење, јер ће им овај опоравак бити дуг и тежак.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана