Руководство бањалучке Скупштине и одборници већине неће се појавити на сједници

Срна
Руководство бањалучке Скупштине и одборници већине неће се појавити на сједници

БАЊАЛУКА - Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић рекао је данас у Бањалуци да неће присуствовати сједници Скупштине града коју је за сутра сазвао градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Нинковић је на конференцији за новинаре у Градској управи рекао да сједници неће присуствовати ни потпредсједник Скупштине града Саша Чудић, као ни коалициони партнери, а разлог је првих 30 тачака које су тичу измјене регулационих планова.

"Очигледно да је човјек давно обећао тим људима да ће им то ријешити и стјеран је у ћошак. Нелегално заказује Скупштину, јер је преузео обавезу да буде усвојено 30 регулационих планова, а има 10 тачака које се односе на куповину и замјену земљишта. То је највећа сумња у криминал у посљедње двије године", рекао је Нинковић.

Он је додао да градоначелник нема више никакву идеју нити средстава да заврши започете пројекте.

Нинковић је додао да кроз насеље Мишин Хан и Поткозарје тече гејзир, а да људи немају воду.

Он је рекао да су мјештани потврдили да више од мјесец дана немају воду, а као што се могло јуче видјети, испред њихових кућа пролази довољна количина воде с јаким притиском.

Нинковић је рекао да градоначелнику и Градској управи треба 10 милиона КМ кредита, али не како би ријешили проблем, већ да би "финансирали свој лоповлук".

Он је рекао да је улазак републичких инспектора у бањалучки "Водовод" још један доказ о начину како се ради и шта се тамо дешава.

"Чим су они ушли у ту фирму, питање је шта се збива са `Водоводом`. Немамо никакве информације од надлежних особа `Водовода`", рекао је Нинковић.

Он је рекао да је добио информацију да ће радници "Водовода" који раде у лабораторији дати отказ.

"Добио сам информацију да људи који раде у лабораторији воде планирају дати отказе, те ће самим тим и исправност воде била доведена у питање. Уколико се оствари ово, Драшко Станивуковић у Бањалуци нема шта да ради и то не као градоначелник, већ као становник", закључио је Нинковић.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић сазвао је за сутра редовну сједницу Скупштине града Бањалука, а на дневном реду се налази 85 тачака, међу којима су тачке које се односе на замјену земљишта и измјену регулационих планова, питања рјешавања водоснабдијевања за поткозарска мјеста и извјештај о напретку по уговору са ЕБРД-ом, што је услов за реализацију пројекта "Вода три".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана