Ронилачки клуб Бук деценијама у служби грађана и природе

Ј. П.
Ронилачки клуб Бук деценијама у служби грађана и природе

Бањалука - Свечаношћу, подјелом признања и захвалница Ронилачки клуб "Бук" обиљежио је у петак 40 година постојања у ресторану Воденог парка "Аквана".

Предсједник клуба Борис Трнинић истакао је да је поносан  на период од 1976. године, када је клуб основан, па до данас:

- Иза "Бука" је много успјеха и резултата, сати зарона, више од 2.000 обучених ронилаца и спасилаца. Клуб је стекао репутацију и углед ван граница Републике Српске и БиХ, а бројне међународне лиценце и сертификати свједоче о квалитету нашег рада. Поносни смо што смо у систему цивилне заштите и што смо деценијама у служби грађана, наших ријека, природе - казао је Трнинић.  

Признања су, између осталих, добили: предсједник РС Милорад Додик, МУП РС, начелник градског Одсјека за послове цивилне заштите и Професионалне територијалне ватрогасне јединице Младен Ћућун, "Водовод", Хидроелектрана "Врбас", Горска служба Хрватске, организација "Бијела застава" из Хрватске...

Директор полиције РС Дарко Ћулум истакао је да РК "Бук" има изузетан значај за друштво у цјелини јер је учествовао у бројним акцијама спасавања људи.

- "Бук" и полицију повезује дугогодишња сарадња јер заједно одговарамо на све захтјеве наших грађана уколико се за то укаже потреба. Сваки пут када је требало, рониоци су били ту да нам пруже помоћ. То се показало и у поплавама, али и када је требало тражити неко лице које је однијела вода - рекао је Ћулум.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана