Рођенданска торта на врху Триглава

И. П.
Рођенданска торта на врху Триглава

Бањалука - Планинари Алпинистичког клуба "Самит" освојили су највиши врх Словеније, Триглав. Поред успјешног успона, ова акција ће члановима остати у сјећању и по томе што је један од водича Мирослав Тривић на врх изнио и торту са свјећицама која је била изненађење за рођендан члана експедиције из Бањалуке Наташу Милошевић.

- Када сам чуо да се алпинисткиња из нашег клуба одлучила да иде на овај успон иако јој је рођендан, пала ми је на памет идеја да изнесем на врх торту са свјећицама, а да нико за то не зна. Слављеница је остала у чуду, а потекле су и сузе радоснице - рекао је Тривић.

Додао је да је у успону учествовао 21 планинар и да су им се придружили планинари из Приједора, Фоче и Теслића.

- Успон је завршен у краћем времену од планираног. Без обзира на захтјевност стазе, Аљажев столп смо досегли након 11 сати, што је било читав сат прије планираног времена, а све је ишло у прилог томе да се до врха дође већ првог дана похода - казао је Тривић.

Након веома напорног првог дана, услиједио је силазак са највишег врха бивше Југославије високог 2.864 метра.

- Успон на Триглав, са својим изазовима, био је ново искуство и нова висина за многе учеснике, али и прилика да добију другачију и ширу слику о себи и свијету који нас окружује. Ријечи нису довољне да дочарају задовољство и срећу због успјешног успона, а планинарство код нас има будућност - рекао је Тривић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана