Родитељи који су затражили ниже цијене у вртићу добили исписнице

ГС
Родитељи који су затражили ниже цијене у вртићу добили исписнице

БАЊАЛУКА - Родитељи чија дјеца похађају приватни вртић "Звјездица" у Бањалуци, а предали су захтјев за снижавање цијене, добили су исписнице.

- Они се сами исписују од 30. септембра, на њихов лични захтјев преко формулара добијеног из Градске управе који се може наћи на интернету – рекли су из вртића “Звјездица” за Независне новине и додали да до данас имају четири оваква захтјева.

Бојан Крсојевић, градски менаџер, истакао је да су преузета укупно 23 захтјева.

- Није ме нико контактирао у вези са исписницом и нисам добио информацију о томе, казао је он.

Подсјећамо да родитељи дјеце која бораве у ПУ "Звјездица" могу преузети образац захтјева за снижавање цијене на 380 КМ у канцеларији 23 Градске управе.

Казао је ово раније Крсојевић, који је тада поручио и то да се, према захтјеву, тражи смањење цијене на 380 КМ, које ће се примјењивати најкасније од 1. октобра.

- У случају да 'Звјездица' позитивно не одговори на захтјев у року од 15 дана од дана преузимања, сматра се да је родитељ раскинуо уговор, при чему се раскид уговора примјењује од 1. октобра. Према споразуму, који се такође потписује у канцеларији 23, а чији потписник је и градоначелник, град ће обезбиједити боравак ове дјеце у јавним вртићима од 1. октобра, рекао је он раније.

Истакао је и то да родитељи који су потписали анекс уговора са "Звјездицом" за нову цијену од 450 КМ такође имају могућност да предају захтјев за снижавање цијене на 380 КМ и споразум са градом о обезбјеђењу мјеста од 1. октобра у јавном вртићу.

Након потписивања споразума са градом потребно је да родитељи предају доказ да су доставили/предали захтјев ПУ 'Звјездица'. Споразум са градом се може потписати до 5. јула. Након 5. јула биће доступне информације и за родитеље чија дјеца бораве у другим предшколским установама о начину рјешавања проблема неоправданог повећања цијена. 

Како је и најављено, потписан је правилник којим је субвенција повећана на 100 КМ за прво дијете, а 200 КМ за свако наредно, истакао је тада Крсојевић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана