Родитељи анкетирани, за вртић пријављено 206 дјеце

Срна
Родитељи анкетирани, за вртић пријављено 206 дјеце

БАЊАЛУКА - Центар за предшколско васпитање и образовање Бањалука анкетирао је родитеље и утврдио да би у јавне вртиће у наредном периоду долазило 206 дјеце, рекла је Срни директор овог центра Јелена Куртиновић.

 “Анкета је спроведена и пријављено је 206 дјеце. О томе ћемо и у писменој форми обавијестити градоначелника Бањалуке Игора Радојичића, а усмено смо га већ обавијестили”, рекла је Куртиновићева.

Куртиновићева је рекла да, с обзиром на ситуацију и број пријављене дјеце, планирају да формирају групе од по петоро дјеце, нагласивши да ће формирати неку врсту мреже како би се видјело у којим објектима ће дјеца бити смјештена.

“Претпостављам да ће то бити већи објекти јер у њима располажемо већим бројем соба, док, са друге стране, то требају бити објекти и са већим двориштима, јер се препоручује да се што више буде вани”, навела је Куртиновићева.

Она је рекла да се чекају одлуке надлежних органа о даљем поступању и начину рада вртића, нагласивши да још нема датума посласка, већ да је према одлуци Градског штаба за ванредне ситуације анкета урађена ради утврђивања броја дјеце, а на основу чега ће бити донесена одлука о раду предшколских установа.

Куртиновићева је рекла да ће родитељи бити обавијештени путем сајта Центра за предшколксо васпитање и образовање, као и медија.

Она је подсјетила да је с циљем превенције ширења вируса корона бањалучки Центар за предшколско васпитање и образовање, којем је до 13. марта било пријављено 111 дјеце за чије чување није постојала алтернатива, од 16. марта организовао рад у четири вртића - “Марија Мажар”, “Сунце”, “Лана” и “Лептирић”.

Куртиновићева је рекла да је због веома малог броја дјеце коју су родитељи слали у ове вртиће градски Штаб за ванредне ситуације 18. марта донио одлуку да ради само један дежурни вртић - “Марија Мажар”.

Она је навела да је испочетка у овај дежурни вртић долазио мањи број дјеце, двоје или троје, али да је убрзо вртић похађало само једно дијете и то повремено.

“Радили смо све вријеме и радимо и сада. Чекамо да дође до некаквих промјена”, рекла је Куртиновићева и нагласила да ће се рад одвијати уз појачане мјере хигијене и здравствене заштите.

Након сједнице бањалучког Штаба за ванредне ситуације, одржане у петак, 24. априла, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да ће након окончања анкетирања у јавним и приватним вртићима бити утврђено колико би дјеце у актуелним околностима долазило у ове установе.

У Бањалуци је одлука о затварању вртића и организовању донесена 13. марта на основу ограничења које је усвојио градски Штаб за ванредне ситуације у оквиру превентивних мјера на сузбијању ширења вируса корона.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана