РКУД "Пелагић": Хуманитарна ревија народних ношњи за помоћ Сергеју

ГС
РКУД "Пелагић": Хуманитарна ревија народних ношњи за помоћ Сергеју

БАЊАЛУКА - Друга ревија народних ношњи " РЕСТ.арт " у организацији Радничког културно-умјетничког друштва (РКУД) "Пелагић" биће одржана 7. септембра у Дому омладине у Бањалуци са почетком у 19 часова.

Сав приход од продаје улазница биће усмјерен за лијечење младог Бањалучанина Сергеја Ступара, који се тренутно налази на лијечењу у Москви.

-Позивамо вас да се придружите нашем посебном догађају посвећеном очувању богате традиције и културе наших народа. Ове године, ревија има посебан хуманитарни карактер - пружамо подршку нашем драгом пријатељу Сергеју Ступару - саопштили су из РКУД-а "Пелагић".

Ревија ће обухватити изложбу аутентичних народних ношњи, наступ нашег културно-умјетничког друштва и базар, који ће окупити излагаче рукотворина и традиционалне хране.

-Публика ће имати прилику да види изложбу аутентичних народних ношњи са излагачима из различитих крајева, који ће приказати разноврсне и јединствене комаде наше културне баштине. Не пропустите прилику да будете дио овог значајног догађаја и пружите неопходну подршку – истакли су у „Пелагићу“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана