Рјешење за Топлану до 28. фебруара

Ј. П.
Рјешење за Топлану до 28. фебруара

Бањалука - Градоначелник Игор Радојичић поручио је јуче да ће Градска управа најкасније до 28. фебруара Скупштини града упутити приједлог за рјешење проблема градске "Топлане", суочене са губицима који премашују 80 милиона КМ.

На јучерашњем састанку са директорима предузећа и установа у надлежности града Радојичић је прецизирао да ће предложено рјешење бити у форми закупа или стратешког партнерства, укључујући прелазак на јефтинији енергент за топлификацију града.

Током састанка са директорима Радојичић је нагласио да нова градска администрација, поред "Топлане", покушава да пронађе рјешење и за проблеме са којима се суочавају Завод за изградњу (ЗИБЛ), реорганизовани Центар за село и Раднички универзитет.

- Наш циљ није да ЗИБЛ, који је након "Топлане" један од највећих градских проблема, оде у стечај, него да пронађемо рјешење за његов опстанак на тржишту, уколико је то могуће - рекао је Радојичић и додао да се ово предузеће суочава са великим губицима и хроничним недостатком посла.

Говорећи о Радничком универзитету, казао је да посебна радна група, која сагледава стање у овој установи, има задатак да до 31. марта поднесе извјештај у којем ће јасно прецизирати да ли ова установа треба да буде укинута, како је то првобитно планирано.

Истовремено, на састанку је директорима поручено да је неприхватљиво свако евентуално стварање финансијских обавеза изван оквира усвојеног буџета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана