Рјешења за проблеме у Бронзаном Мајдану ни на видику: Асфалт и вода у засеоцима пусти сан

Јана Кезић
Рјешења за проблеме у Бронзаном Мајдану ни на видику: Асфалт и вода у засеоцима пусти сан

Домаћинства која у 21. вијеку немају воду, лоша инфраструктура и скоро непроходни путеви горући су проблеми мјештана Бронзаног Мајдана који тврде да је асфалт у том селу само пусти сан.

Потврдила је то за “Глас Српске” и предсједница Савјета ове мјесне заједнице Гордана Ћорда, која истиче да у том селу већ дуже вријеме ништа није урађено и да мјештани губе стрпљење.

- Три године овдје ништа није урађено, а највећи проблем су макадамски путеви. О модернизацији пута да не причамо, да бар добијемо камен за насипање, да се то “затегне” колико-толико - рекла је Ћорда.

Посљедње невријеме је, како објашњава, додатно погоршало ситуацију па су путеви скоро и непроходни јер је вода однијела и то што је било насуто.

Осим тога, мјештани тврде да немају никакве информације о томе докле је стигао пројекат изградње водоводне мреже нити када ће бити завршен.

- По засеоцима још постоје домаћинства која немају воду, а с обзиром на то да се ближи зима, требало би прегледати и далековод Бањалука - Бронзани Мајдан те уклонити кварове јер је то велика мрежа, па чим удари неко невријеме, останемо без струје, а дијелови села буду осјечени - рекла је она.

- Људи су огорчени, стално зови и питају, а рјешења ни на видику - каже Ћорда.

Према њеним ријечима, граду су слали дописе и обраћали се за помоћ, али најчешће су остајали без одговора. Ускоро ће, каже Ћорда, имати сједницу Савјета мјесне заједнице па ће видјети у којем правцу ће ићи у наредном периоду.

С друге стране, градски менаџер Бојан Кресојевић за “Глас” каже да је градоначелник Драшко Станивуковић посјећивао ову мјесну заједницу неколико пута и да је актуелна администрација уложила велике напоре да Бронзани Мајдан добије воду.

- Изграђен је један резервоар у Бронзаном Мајдану, као и у Мелини, који је подсистем ове мјесне заједнице и ради секундарна мрежа, која ће, увјерен сам, до краја године бити завршена - рекао је Кресојевић.

Додао је да је приликом изградње резервоара у Мелини било опструкција те да се представници Савјета мјесне заједнице тада нису појављивали на терену.

- Много путева одржавано је кроз класичну санацију, а уређено је и игралиште, и ограда у основној школи - додао је Кресојевић.

Штета

Бојан Кресојевић каже да реализација бројних активности чека ребаланс буџета.

- Упознати смо и са размјерама штете која је настала због невремена широм Мањаче и Бронзаног Мајдана и за то су нам потребна додатна средства да бисмо људима помогли, а за то чекамо ребаланс буџета - казао је Кресојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана