Ријеке и базени сигуран спас од врелине за Бањалучане

Јелена Танацковић
Ријеке и базени сигуран спас од врелине за Бањалучане

БАЊАЛУКА - Модрозелено језеро на обронцима Мањаче постало је нова оаза за бијег од врућине, а осим у овом парчету раја надомак крајишке љепотице, Бањалучани традиционално спас од врелина тражена базенима и поред Врбаса.

На базенима се већ од јутарњих часова тешко може наћи слободно мјесто.

Према ријечима директора “Акване” Велибора Вукајловића водени парк биљежи већу посјету у односу на прошлу годину, а томе доприносе разноврсни догађаји и манифестације које привлаче купаче.

-  Ове године имамо новине, направили смо “зип лајн” и ново дјечије игралиште. Безбједност посјетилаца нам је увијек на првом мјесту, па смо средили површине како не би долазило до клизања и повреда - рекао је Вукајловић за “Глас Српске”.

Истиче да је у предсезони продато више од 970 улазница, а да је за Бањалучане најисплативија улазница од 30 пропуста која износи 100 КМ.

Уређено језеро са плажама насутим шљунком и мјестима за одмор, роштиљ и рекреацију, заљубљеницима у природу пружа врхунски доживљај у туристичко-рекреативном  комплексу “Мањача”.

- Због близине града грађани су побјегли од сунца у хлад крај језера, а због нових садржаја и манифестација на језеру Бањалучани и туристи траже мјесто више - кажу из Центра за развој пољопривреде и села.

Угоститељске услуге, скијање на води, спортски љетни камп у природи за дјецу, уређена шеталишна стаза, плажни бар ту су за потпун угођај.

- Повратне информације које добијамо од грађана охрабрују нас у настојањима да наставимо са уређењем излетишта и посјетиоцима понудимо још садржаја - рекли су из Центра.

Ништа мање људи није било ни на обали Врбаса, на градској плажи.

Андреа Урукало из бањалучког хотела “Фортуна” истиче да је ове сезоне посјета на њиховом базену много већа у односу на прошлу годину када су још на снази биле поједине епидемиолошке мјере.

- Цијене у односу на прошлу годину веће су за једну КМ, а улазнице коштају 7 КМ за одрасле док дјеца до 5 година не плаћају улаз. Капацитети су исти, сезонске карте су у продаји од 140 КМ за одрасле и 70 КМ за дјецу и школарце. Њих смо продали у нешто мањем обиму од очекиваног – казала је Урукало.

Улазнице

Олимпијски базен биљежи просјечну посјету од 1.000 купача дневно.

- Викендом је посјета знатно већа од просјека. Цијена цјелодневне улазнице за Водени парк “Аквана” је шест КМ радним даном, односно седам КМ суботом и недјељом. Дневна улазница радним даном од 12 сати је пет КМ, а викендом шест КМ – рекао је Велибор Вукајловић.

Како наводи, дневна улазница радним даном од 16 часова износи четири, а викендом пет КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана