Ревизија потврдила успјешно пословање "Еко топлане"

ГС
Ревизија потврдила успјешно пословање "Еко топлане"

БАЊАЛУКА - Предузеће "Еко топлане" Бањалука остварило је позитиван финансијски резултат у прошлој години и нето добит од 523.437 КМ, а извјештај независног ревизора показује уредно пословање у 2020. години, саопштено је из овог предузећа.

"Остварени пословни резултати у претходној години још једном су показали да су Еко топлане Бањалука самоодрживо, функционално и профитабилно предузеће, које може да обавља комуналну дјелатност даљинског гријања, те да су створене све претпоставке за стабилно и успјешно пословање и у годинама које долазе", наведено је у саопштењу.

Укупне финансијске обавезе смањене су за више од 1,3 милиона КМ, чиме је задуженост смањена за 45 одсто.

Укупни приходи остварени у 2020. години су 21.150.157 КМ и већи су за 2,3 одсто у односу на 2019.

Укупни капитал предузећа 31. децембра 2020. године износио је 34.382.768 КМ.

Према мишљењу ревизора, приложени финансијски извјештаји приказују истинито и објективно финансијски положај предузећа "Еко топлане" на дан 31. децембар 2020. године, као и резултате пословања и новчане токове за годину које се тада завршила, у складу са Законом о рачуноводству и ревизији Републике Српске.

Ревизија је обављена у складу са Међународним ревизијским стандардима, а ревизори су изразили увјерење да су ревизорски докази који су прикупљени довољни и примјерени као основа за изражавање овог мишљења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана