Реорганизација рада у Дому здравља Бањалука: Отварају нове амбуланте за респираторне инфекције и повећавају број тимова

ГС
Реорганизација рада у Дому здравља Бањалука: Отварају нове амбуланте за респираторне инфекције и повећавају број тимова

БАЊАЛУКА - Дом здравља Бањалука донио је, због неповољне епидемиолошке ситуације и повећаног броја обољелих од вируса корона, одлуку о реорганизацији рада, па ће од сутра, 1. априла, бити отворене двије нове амбуланте за респираторне инфекције (АРИ) у насељу Долац у објекту поред ковид амбуланти.

Повећан је и број тимова, па ће тако у АРИ амбулантама које се налазе на локалитету Поликлинике и у насељу Долац радити 17, умјесто досадашњих 15 тимова, саопштено је из Дома здравља Бањалука који је због погоршане епидемиолошке ситуације донио одлуку о реорганизацији рада.

Од 1. априла у ковид амбулантама у насељу Долац радиће шест тимова умјесто досадашња четири, како би адекватно и правовремено могли да пруже услуге пацијентима обољелим од ковида код којих је дошло до погоршања клиничке слике.

Из Дома здравља наводе да се од 1. априла привремено престаје са пружањем лабораторијских услуга у амбулантама породичне медицине у Улици Владике Платона и у насељу Лазарево. Лабораторијски техничари из ових лабораторијских амбуланти биће распоређени на рад у АРИ и ковид амбулантама.

И овом приликом, упућен је позив суграђанима да се придржавају препоручених епидемиолошких мјера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана