Реконструкција улице Тешана Подруговића: Почиње откуп земљишта

С. Б.
Реконструкција улице Тешана Подруговића: Почиње откуп земљишта

БАЊАЛУКА - За реконструкцију улице Тешана Подруговића утврђен је јавни интерес, чиме су се стекли услови за откуп земљишта и рјешавање овог најважнијег инфраструктурног пројекта у насељу Дебељаци, саопштили су из Градске управе.

Наиме, Одјељење за саобраћај и путеве иницирало је покретање приједлога за доношење одлуке о утврђивању општег интереса за реконструкцију улице Тешана Подруговића.

- С тим у вези, Влада Републике Српске је утврдила да је од општег интереса реконструкција улице Тешана Подруговића, те да се у ту сврху може извршити потпуна експропријација. Дио парцела обухваћених одлуком је формиран и за њих је испуњен услов за поступак експропријације, а за преостали дио парцела је извршено цијепање по урбанистичко-техничким условима, те је у току спровођење кроз катастарски операт, пред Републичком управом за геодетске и имовинско-правне послове, Подручна јединица Бањалука - кажу из града.

Додају да ће се по добијању нове документације, а након спровођења, приступити покушају споразумног рјешавања питања стицања права власништва на предметним непокретностима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана