Реконструкција тротоара у Бањалуци

Срна
Реконструкција тротоара у Бањалуци

Бањалука - Начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја града Бањалука Зоран Новаковић апеловао да возачи обрате пажњу на безбједност ученика Основне школе "Алекса Шантић", у чијој је близини почела реконструкција тротоара у вриједности 49.000 КМ.

Новаковић, који је обишао почетак радова реконструкције тротоара у Улици Триве Амелице, на дијелу од Улице краља Петра Другог до Улице Младена Стојановића, у бањалучком насељу Росуље, рекао је Срни да је са извођачем радова договорено да се посебно обрати пажња приликом доласка и одласка ученика и да им се омогући безбједан прилаз школи.

"Обавијештен је и Центар јавне безбједности Бањалука који ће појачати надзор над одвијањем саобраћаја у близини школе", рекао је Новаковић, који је апеловао и на родитеље да скрену пажњу дјеци да за улазак у школско двориште користе споредни улаз.

Новаковић је навео да је тротоар у лошем стању и да ће бити урађена потпуна реконструкција, постављени нови ивичњаци и нови слој асфалта.

У бањалучком насељу Росуље почела је реконструкција тротоара у Улици Триве Амелице, на дијелу од Улице краља Петра Другог до Улице Младена Стојановића, за шта је град издвојио 49.000 КМ, а извођач радова је предузеће "МГ минд".

Новаковић је најавио да ће ускоро бити измјештен пјешачки прелаз на кружној раскрсници западни транзит - Булевар цара Душана - Карђорђева улица, те изграђена десна саобраћајна трака у Булевару Живојина Мишића на раскрсници са Булеваром Петра Бојовића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана