Рефлектори не дају сну на очи у бањалучкој улици Бановић Страхиње

Јасмина Перишић
Рефлектори не дају сну на очи у бањалучкој улици Бановић Страхиње

Бањалука - Станари зграда у улици Бановић Страхиње у Обилићеву тврде да им снажна свјетлост рефлектора са стадиона Фудбалског клуба Напријед, који су упаљени и у ноћним часовима, задаје проблеме јер их засљепљује и не дозвољава им да заспе.

Група грађана која се обратила "Гласу Српске" наводи да рефлектори сваке вечери буду упаљени у вријеме када и улична расвјета и угашени у поноћ, без обзира на то да ли на стадиону има спортских активности или не.

- Стадион се највише користи за забаву појединаца и управе и због тога су рефлектори упаљени сваку ноћ. Јака свјетлост прави проблеме свима који су изнад првог спрата. Несхватљиво је да сада када је љето на прагу не могу да отворим прозор, расхладим се и спавам као човјек већ морам да спуштам ролетне, и у правом смислу те ријечи кувам се да бих заспао. Свих седам рефлектора гасе се сваку ноћ тек у поноћ, а неријетко и касније. Замислите да тако раде на свим стадионима, на шта би то личило. Зими је још горе, тада се расвјета пали око 17 часова - рекао је један од незадовољних мјештана Обилићева који није желио да му објавимо име.

Тврди да је то чиста самовоља појединаца који се окупљају у бифеу на стадиону.

- Роштиљају сваку ноћ, а постављен је и базен. Неријетко се чује и галама која допире из тог дијела стадиона. Схватам да су рефлектори упаљени када је неки тренинг, али да су упаљени сваке вечери, стварно је превише. Жалили смо се и Градској управи, која нам је излазила у сусрет и гасила рефлекторе, али овога пута нам је подршка изостала - рекао је овај Бањалучанин.

Предсједник ФК Напријед Чедо Шеварика, с друге стране, каже да су оптужбе неосноване те да се рефлектори гасе у 23 часа.

- То су појединци који се труде да Наприједу нашкоде већ дужи период. Неколико пута су нам слали и полицију. Зар би било боље да су рефлектори искључени, да је мрак око стадиона и да се окупљају наркомани као раније? Да не говорим о провалама у клупске просторије којих је било неколико. Прије годину, након жалби тих појединаца, морали смо да гасимо рефлекторе раније и тада нам је украдена тракторска косилица вриједна више од 8.000 КМ. Ко ће нама да плати штету која настане од провала? - упитао је Шеварика.

Градска управа

У Градској управи су рекли да су им стизали бројни телефонски захтјеви становника Обилићева да простор око стадиона буде боље освијетљен због дјеце, те су због тога укључени рефлектори.

- Није нам стигла никаква петиција да ти рефлектори буду угашени. Ако се то деси, размотрићемо и ту могућност - истакли су у Градској управи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана