Ребаланс буџета пред одборницима

А. Т.
Ребаланс буџета пред одборницима

БАЊАЛУКА - Сједница Скупштине града биће одржана сутра, а пред одборницима ће се наћи ребаланс буџета за 2021.

Између осталог, у оквиру ове тачке дневног реда биће ријечи о издвајањима за реконструкцију и санацију више основних школа на подручју града, за коју је предвиђено 500.000 КМ. Уколико ребаланс буде усвојен, укупна улагања у школе ове године попеће се на 650.000 КМ. Тиме би ђаци и наставници добили боље услове за извођење наставног процеса.

- Предложеним нацртом ребаланса буџета за 200.000 требало би да буду повећана и издвајања за спортске клубове - потврдили су из Градске управе.

Додали су да је 100.000 КМ планирано за субвенционисање опремања кабинета за практичну наставу средњих стручних школа како би ученици имали адекватну обуку за будућа радна мјеста.

Ребалансом буџета предвиђено је и 150.000 КМ за подршку продуктивности и конкурентности малих привредника с циљем новог запошљавања.

- Из овогодишњег буџета издваја се 1,2 милиона КМ за субвенције пословним субјектима погођеним кризом изазваном вирусом корона, како би се очувала радна мјеста и задржала привредна активност - појаснили су из Градске управе.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана