Ребаланс буџета Бањалуке прихваћен без ријечи

Весна Поповић
Ребаланс буџета Бањалуке прихваћен без ријечи

Бањалука - Скупштина града усвојила је јуче ребаланс буџета, који умјесто планираних 128,2 износи 138,9 милиона КМ. Занимљиво је то што је увећање градске касе за 10,7 милиона КМ прихваћено без иједне одборничке ријечи.

Градоначелник Слободан Гаврановић рекао је да расправе није било, јер је то урађено када је разматран нацрт.

- То вјероватно значи да су сви задовољни новом расподјелом новца у градској каси. Основа повећања је расподјела средстава из суфицита који је остварен у прошлој години. Имали смо неколико интервенција у односу на раније програме. Центар за развој и унапређење села добио је додатне износе за подстицаје те за завршетак изградње водоводних система у Лусићима на платоу Мањаче и подручјима до Доњих Кола. Обезбијеђен је и додатни новац за изградњу канализације те улагања у путну мрежу - казао је Гаврановић.

На сједници, која је трајало око три часа, они који су и говорили углавном су захваљивали осталима на доброј сарадњи и кроз своје изјаве полако најављивали кампању за предстојеће локалне изборе.

Гаврановић је неколико пута излазио из скупштинске сале и тражио одборнике по ходницима како би имали потребну већину за усвајање тачака. Ништа боља ситуација није била ни са онима који су сједили у скупштинским клупама. Више пута је на појединим тачкама предсједник Скупштине града Будимир Балабан морао упозоравати расијане одборнике и тражити да гласају на вријеме.

На ћутање колега једино је примједбе имао одборник Уједињене Српске Миленко Јаћимовић.

- На актуелним часовима посљедњих година стално је било приговора и сугестија позиције и опозиције у вези са рјешавањем одређених проблема, поготово када су у питању путеви. На овом засједању на ту тему нико није проговорио. То показује да је њихово залагање из ранијих година било само политикантство - казао је Јаћимовић.

Шеф Клуба одборника ДНС-а Боран Босанчић рекао је да је ова странка своје примједбе на ребаланс уложила у облику амандмана.

- Од четири предложене промјене три су прихваћене и тиме смо задовољни, тако да нисмо видјели потребу да учествујемо у расправи - казао је Босанчић.

Одборник СДС-а Александар Петковић је рекао да није видио сврху да се јавља за ријеч.

Скупштина је јуче именовала Драгомира Кесеровића за новог начелника Одјељења за борачко-инвалидску заштиту.

"Избрисана" зграда

Скупштина града усвојила је и измјене регулационог плана "Југ три", чиме је уклоњена могућност изградње зграде у дворишту ОШ "Бранко Радичевић" на Старчевици. Са друге стране, обезбијеђен је и предуслов да буду проширени капацитети ове школе надоградњом учионица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана