Реаговање Привредног друштва Central Company: Послујемо сагласно закону

Глас Српске

Из Привредног друштва "Central Company" реаговали су на текст "Бољи услови рада и веће плате или штрајк", објављен у "Гласу Српске" 27. октобра, и одбацили тврдње предсједника синдиката у овом предузећу Жељка Тривића да Акт о процјени ризика није добро урађен, те да је десет возача "Central Company" на боловању.

- Није тачан навод из текста да Акт о процјени ризика није добро урађен јер је контролом надлежних инспектора рада утврђено да је исти сачињен сагласно са важећим законским актима Републике Српске и од законски регистроване установе и да је инспекција рада управо по захтјеву Жељка Тривића у више наврата вршила контролу везано за провођење Акта о процјени ризика и да није нашла било какве незаконитости везано за сам Акт као ни у вези његовог провођења. Није тачан навод ни да се не врши ревизија Акта о процјени ризика - стоји у допису "Central Company".

Још наводе да "возачи по закону немају бенефицирани радни стаж нити скраћење радног времена тако да се изјава Жељка Тривића не може тумачити да возачи имају право на бенефицирани радни стаж и на скраћење радног времена па им то послодавац "Central Company" ускраћује. Коначно, није тачан навод да се десет возача "Central Company" налази на боловању и овај се навод може довести у везу са наводом Драшка Талијана да 'послодавци ангажују пензионисане возаче да превозе путнике'. "Central Company" пословање врши сагласно законским обавезама што су потврдиле бројне инспекције".

ОДГОВОР: Редакција "Гласа Српске" је професионално урадила посао и пружила прилику директору "Central Company" да изнесе свој став поводом петиције возача, али је он то одбио. Нигдје у тексту "Глас Српске" не износи свој, већ ставове предсједника синдиката "Centralа" Жељка Тривића и предсједника удружења возача Драшка Талијана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана